Menu

Miliónovú výhru si rozdelil s kamarátom – sľub dodržal

Výhru v lotérii si rozdelili kvôli sľubu

Výhru v lotérii si rozdelili kvôli sľubu

Kamarátske sľuby by sa mali plniť. Kamarátsky sľub spred 28 rokov sa podarilo splniť aj hráčovi lotérie v americkom Wisconsine. Spolu so svojím kamarátom Josephom si vzájomne sľúbili, že keď sa jednému z nich podarí vyhrať v lotérii, výhru si rozdelia 50 na 50. Po výhre jackpotu v hodnote 22 miliónov dolárov si na svoj kamarátsky sľub Tom spomenul a výhru si bol vyzdvihnúť spoločne so svojím dávnym priateľom.

Sľub padol v roku 1992

Všetko sa to začalo v roku 1992, keď sa dvaja kamaráti dohodli, že ak jeden z nich vyhrá v lotérii, peniaze si rozdelia. Staré sľuby by sa mali plniť aj po uplynutí desiatok rokov. A tak tomu bolo aj v prípade týchto dvoch kamarátov. Výherca Tom Cook z amerického štátu Wisconsin si so svojím kamarátom musel rozdeliť 22 miliónovú výhru v lotérii aj po uplynutí 28 rokov. Dôvod bol jednoduchý: sľúbil mu to. Niekedy sa však stáva aj opačný prípad – do rodiny alebo v rámci páru sa podarí vyhrať obom hráčom a prinesú tak do spoločného šťastia znásobenú výhru.

Na sľub spred 28 rokov nezabudol

Dvaja kamaráti snívajúci o výhre v lotérii Výherca v lotérii Powerball vyhral v roku 2020 jackpot vo výške 22 miliónov dolárov (v prepočte sa jedná približne o 20 449 898 eur). Výhercom je spokojný výherca v dôchodkovom veku. Tom Cook si ani lepší darček na svoje seniorské časy nedokázal predstaviť. Napriek všetkému však nezabudol na sľub, ktorý dal pred 28 rokmi svojmu kamarátovi Josephovi Feeneymu v roku 1992. Dvaja kamaráti plánovali, čo by spravili s výhrou jackpotu v prípade priaznivého osudu v lotérii. Obaja hráči si boli vedomí toho, že šance na výhru sú minimálne, preto si dali sľub, že ak jeden z nich „pokorí“ jackpot v lotérii, jeho výhernú sumu si rozdelia rovným dielom. Šance na výhru sú v lotérii Powerball minimálne, no v lotérii Euromilióny, ktorá je víťazným obľúbeným hitom v Európe, sú šance na výhru vyššie.

Vyhrať sa podarilo Tomovi Cookovi

Vyhrať v lotérii a splniť kamarátsky sľub sa nakoniec podarilo Tomovi Cookovi v roku 2020. Keď zatelefonoval svojmu kamarátovi Josephovi s neuveriteľnou správou o výhre jackpotu, kamarát Joseph mu sprvoti nechcel uveriť. Peniaze si šli nakoniec vyzdvihnúť spolu. Z výhernej jackpotovej sumy 22 miliónov dolárov si zvolili možnosť prevziať si väčšinu finančnej čiastky okamžite v hotovosti namiesto ročných anuitných splátok. Ostalo im teda 16,7 miliónov dolárov (v prepočte asi 15 523 331 eur). Ak si splnili povinnosť zaplatiť dane, odišli bohatší o 5,7 miliónov dolárov (to činí približne 5 298 383 eur). So svojím finančným šťastím sa chcú podeliť so svojou rodinou a zvyšok utratiť na spoločné cestovanie. Ani jeden z kamarátov neplánuje míňať peniaze na predražené autá či nehnuteľnosti.

Sľuby sa sľubujú, kamaráti sa radujú – aj z výhier

Aktuálny jackpot
79 000 000  € (Výnimočne sa hrá o vecné ceny)
Aktuálny jackpot
5 000 000  €
Aktuálny jackpot
1 173 883  €
Aktuálny jackpot
965 935  €
Aktuálny jackpot
480 000  €
Aktuálny jackpot
72 000  €
Aktuálny jackpot
18 471  €
Zákaz hrania hazardných hier osobám mladším ako 18 rokov. Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát. Nadmerné hranie prináša so sebou aj možné zdravotné riziká.

Kiež by si takéto šľachetné kamarátske sľuby dávalo čoraz viac mladých ľudí a nepozerali iba na svoje vlastné šťastie.

Páčil sa vám tento článok

Autor obsahu

Súvisiace články

Pridaj komentár

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov .
Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.